Improbe amor, quid non mortalia pectora cogis? - Krutá lásko, kam ty až doženeš smrtelná srdce?
....Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you they are wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am or why I say this. Sit tight and I will tell you a tale like none you have ever heard....

Christopher Lloyd

25. ledna 2009 v 18:29 | aktakru
Tohohle super herce určitě znáte....

Povolání: Herec
Věk: 70
Datum narození: 22. 10. 1938
Místo narození: Stamford, Connecticut, USA
Znamení: Váhy
Většina jeho přátel, kolegů nebo fanoušků kteří se s ním setkali, ho popisují jako velmi plachého a klidného muže. Christopher Allen Lloyd se narodil 22. října 1938 ve Stamfordu, Connecticutu, USA. Je absolventem školy Běžného spotřebitelského zboží.

S hraním začal v 19 letech, kdy se objevuje v mnoha broadwayských produktech (THE FATHER, KING LEAR, KASPAR, MACBETH a další). Často se objevuje v rolích výstředních nebo komických postav. Jeho jedinečný hlas se stal také populární v dabingu pro animované filmy (často dabuje především darebáky).

Jeho první významnější filmová role přichází ve Formanově PŘELETU NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM, kde ztvárnil jednoho z obyvatel psychiatrického ústavu. Několik týdnů dokonce v duševní instituci žil a chování pacientů studoval, aby se na svou roly dobře připravil. Velmi známé jsou také jeho role Reverenda Jima Ignatowskiho, nebo ex-hippís v sit-comu TAXI. V divácky velmi úspěšné science fiction trilogii NÁVRAT DO
BUDOUCNOSTI ztvárnil roli doktora a vynálezce Emmetta Browna. V tomto filmu byl líčen speciálním make-upem, aby vypadal o 30 let starší.

Ve filmu STAR TREK 3: PÁTRÁNÍ PO SPOCKOVI hrál důležitou roli velitele Kruga, v ADAMSOVĚ RODINĚ
zase strýčka Festera. Ve VRAŽDÁCH V RADIOLANDU "hraje" jeho hlas a zvukové efekty muže, pojmenovaného Zoltan. Menší roli si zahrál (opět) ve Formanově filmu MUŽ NA MĚSÍCI, který byl nominován na Zlatého Medvěda

Filmografie-

Jako herec
2004 -Přijetí (Admissions) role: Stewart Worthy
2004 -Back to the Future Video Slots role:
2004 -Player Rep role: Lou Russo
2004 -Road Trip role: Lou Russo
2004 -Second Place role: Lou Russo
2002 -Zlatá doba (Big Time, The) role: Doc Powers
2002 -Arnoldovy patálie (Hey Arnold! The Movie) role: Coroner
2002 -Dálnice 60 (Interstate 60) role: Ray
2001 -Vtip (Wit) role: Dr. Harvey Kelekian
1999 -Alenka v říši divů (Alice in Wonderland) role: White Knight
1999 -Malí géniové (Baby Geniuses) role: Heep
1999 -Muž na měsíci (Man on the Moon) role:
1999 -Můj nejoblíbenější marťan (My Favorite Martian) role: Uncle Martin
1997 -Anastázie (Anastasia) role: Rasputin
1997 -Quicksilver Highway role: Aaron Quicksilver
1995 -Dítě na půjčku (Rent-a-Kid) role: Lawrence 'Larry' Kayvey
1995 -Co dělat v Denveru, když člověk nežije (Things to Do in Denver When You're Dead) role: Pieces
1994 -Andělé (Angels in the Outfield) role: Al the Boss Angel
1994 -Všechno je dovoleno! (Camp Nowhere) role: Dennis Van Welker
1993 -Addamsova rodina 2 (Addams Family Values) role: Uncle Fester Addams
1991 -Addamsova rodina (Addams Family, The) role: Uncle Fester / Gordon Craven
1990 -Návrat do budoucnosti III (Back to the Future Part III) role: Dr. Emmett Brown
1990 -Proč já? (Why Me?) role: Bruno Daley
1989 -Návrat do budoucnosti II (Back to the Future Part II) role: Dr. Emmett Brown
1989 -Parta snů (Dream Team, The) role: Henry Sikorsky
1988 -Osm mužů z kola ven (Eight Men Out) role: Bill Burns
1988 -Falešná hra s králíkem Rogerem (Who Framed Roger Rabbit) role: Judge Doom
1985 -Návrat do budoucnosti (Back to the Future) role: Dr. Emmett Brown
1985 -Na stopě (Clue) role: Prof. Plum
1984 -Dobrodružství Buckaroo Banzai napříč osmou dimenzí (Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension, The) role: John Bigboote
1984 -Star Trek 3: Pátrání po Spokovi (Star Trek III: The Search for Spock) role: Cmdr. Kruge
1983 -Pan máma (Mr. Mom) role: Larry
1981 -Pošťák zvoní vždy dvakrát (The Postman Always Rings Twice) role: The Salesman
1980 -It's the Willingness
1979 -Butch a Sundance: Začátky (Butch and Sundance: The Early Days) role: Bill Tod Carver
1975 -



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Tydytek95 Tydytek95 | Web | 25. ledna 2009 v 18:39 | Reagovat

Ahoooj máš hezkej blog pokud chceš jukni ke mě :)

2 aktak aktak | 25. ledna 2009 v 18:46 | Reagovat

Dík....

3 Terkina Terkina | 1. února 2009 v 20:34 | Reagovat

Ó, pátrání po Spockovi tak na to se musím podívat...

4 qauck qauck | 6. února 2009 v 13:14 | Reagovat

:-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama